MARC details
000 -CABECERA |
Longitud fija campo de control |
05471nam a22005295i 4500 |
001 - NÚMERO DE CONTROL |
Número de control |
978-3-642-50001-5 |
003 - IDENTIFICADOR DELl NÚMERO DE CONTROL |
Identificador del número de control |
DE-He213 |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN |
Fecha y hora de la última transacción |
20210420094333.0 |
007 - CAMPO FIJO DE DESCRIPCIÓN FÍSICA |
Campo fijo de descripción física |
cr nn 008mamaa |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA |
Códigos de información de longitud fija |
121227s1996 gw | s |||| 0|eng d |
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL NORMALIZADO PARA LIBROS |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
9783642500015 |
-- |
978-3-642-50001-5 |
024 7# - OTROS IDENTIFICADORES NORMALIZADOS |
Número normalizado o código |
10.1007/978-3-642-50001-5 |
Fuente del número o código |
doi |
050 #4 - SIGNATURA TOPOGRÁFICA DE LA BIBLIOTECA DEL CONGRESO |
Número de clasificación |
JF20-2112 |
072 #7 - CÓDIGO DE CATEGORÍA DE MATERIA |
Código de categoría de materia |
KJMV6 |
Fuente |
bicssc |
072 #7 - CÓDIGO DE CATEGORÍA DE MATERIA |
Código de categoría de materia |
SCI000000 |
Fuente |
bisacsh |
072 #7 - CÓDIGO DE CATEGORÍA DE MATERIA |
Código de categoría de materia |
KJMV6 |
Fuente |
thema |
082 04 - NÚMERO DE LA CLASIFICACIÓN DECIMAL DEWEY |
Número de clasificación Decimal |
338.926 |
245 10 - TÍTULO PROPIAMENTE DICHO |
Título |
Economics of Innovation: The Case of Food Industry |
Medio |
[electronic resource] / |
Mención de responsabilidad, etc. |
edited by Giovanni Galizzi, Luciano Venturini. |
250 ## - MENCIÓN DE EDICIÓN |
Mención de edición |
1st ed. 1996. |
264 #1 - PRODUCCIÓN, PUBLICACIÓN , DISTRIBUCIÓN, FABRICACIÓN Y COPYRIGHT |
Lugar de producción, publicación, distribución, fabricación |
Heidelberg : |
Nombre del productor, editor, distribuidor, fabricante |
Physica-Verlag HD : |
-- |
Imprint: Physica, |
Fecha de de producción, publicación, distribución, fabricación o copyright |
1996. |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA |
Extensión |
X, 406 p. |
Otras características físicas |
online resource. |
336 ## - TIPO DE CONTENIDO |
Término de tipo de contenido |
text |
Código de tipo de contenido |
txt |
Fuente |
rdacontent |
337 ## - TIPO DE MEDIO |
Nombre del tipo de medio |
computer |
Código del tipo de medio |
c |
Fuente |
rdamedia |
338 ## - TIPO DE SOPORTE |
Nombre del tipo de soporte |
online resource |
Código del tipo de soporte |
cr |
Fuente |
rdacarrier |
347 ## - CARACTERÍSTICAS DEL ARCHIVO DIGITAL |
Tipo de archivo |
text file |
Formato de codificación |
PDF |
Fuente |
rda |
490 1# - MENCIÓN DE SERIE |
Mención de serie |
Contributions to Economics, |
Número Internacional Normalizado para Publicaciones Seriadas (ISSN) |
1431-1933 |
505 0# - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO |
Nota de contenido con formato |
I: The Determinants of Innovation -- 1. Innovation and Consumers' Choice -- 2. Demand-side Constraints on the Introduction of New Food Technologies: the Case of Food Irradiation -- 3. Price and Non-Price Competition and Market Structure in the Single European Market -- 4. Concentration Change and Countervailing Power in the U.S. Food Manufacturing Industries -- 5. Building Partnerships and Alliances in the European Food Industry -- 6. Innovation and Vertical Competition in the Food System -- 7. Product Innovation in the Food Industry: Nature, Characteristics and Determinants -- II: Firm's Organization and Performance -- 8. Product and Process Innovation Management in the Dutch Agro-Food Industry: Some Empirical Results -- 9. Marketing Organization, Innovation and Agricultural Cooperatives -- 10. Internationalization and Competition in the Food Industry -- 11. Technological Change and Concentration of Firms: An Empirical Application to the Food Industry of Lombardy -- 12. Industrial Standards as Driving Forces of Corporate Innovation and Internationalization -- 13. Acquisitions, Agreements and Innovation in the Italian Food Industry -- 14. Economics of Vertical Market Competition -- III: Case-Studies -- 15. Product Development and Conduct in a Competitive Food Market: The Case of the Greek Sausage Industry -- 16. Competitive Position of Dairy Products in the Food Industry -- 17. Biotechnology and Vertical Integration in the Dutch Potato Chain -- 18. Evolution of Consumers' Preferences and Innovation: The Case of Italian Foods with Denominations of Origin -- 19. An Innovation in the Italian Milk Filiére: The Case of High Quality Liquid Milk -- 20. Combined Roles of Process and Product Innovations in the Food Industries -- 21. Technical and Organisational Innovations in the Food System: the Case of Fresh Products in France -- 22. The Role of Process and Product Innovation in the Reorganisation of the Principal Beef Slaughtering Firms in Italy -- 23. Invention Patents in Italian Agro-food Industry: Analysis of the Period 1967-1990. |
520 ## - NOTA DE SUMARIO |
Sumario, etc, |
Giovanni Galizzi and Luciano Venturini The food industry has been characterized by several and profound changes in its structure and competitive environment in the last decades. Although it is not a research-oriented industry, there is no arguing that technological change and particularly product innovations are crucial determinants of ftrms' performance and In recent years food manufacturers have accelerated the consumers' welfare. development of new products, by using new ingredients, processing and packaging techniques. Thus, food markets are increasingly characterized by competitive environments where relevant flows of innovative products, quality improvements and new technologies provide new consumption trends, food habits, market opportunities and ftrms' strategies. However, the issue of product innovation in the food industries has been rather neglected by economists. Few works have explicitly addressed this issue. After the pioneering book of Buzzell and Nourse (1967), one can count few contributes. Connor (1981) examined the empirical determinants of new food products introductions. Padberg and Westgren (1979) provided crucial insights about the nature of food innovation through their notions of consumer inertia, technological redundancy and incremental product innovation. Some case-studies provide useful empirical materials, but they are generally sparse. |
650 #0 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Economic policy. |
650 #0 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Marketing. |
9 (RLIN) |
25766 |
650 14 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
R & D/Technology Policy. |
Número de control del registro de autoridad |
https://scigraph.springernature.com/ontologies/product-market-codes/W43000 |
650 24 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA - TÉRMINO DE MATERIA |
Término de materia o nombre geográfico como elemento inicial |
Marketing. |
Número de control del registro de autoridad |
https://scigraph.springernature.com/ontologies/product-market-codes/513000 |
9 (RLIN) |
25766 |
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE PERSONA |
Nombre de persona |
Galizzi, Giovanni. |
Término indicativo de función |
editor. |
Código de función |
edt |
-- |
http://id.loc.gov/vocabulary/relators/edt |
700 1# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE PERSONA |
Nombre de persona |
Venturini, Luciano. |
Término indicativo de función |
editor. |
Código de función |
edt |
-- |
http://id.loc.gov/vocabulary/relators/edt |
710 2# - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial |
SpringerLink (Online service) |
773 0# - ENLACE AL DOCUMENTO FUENTE |
Título |
Springer Nature eBook |
776 08 - ENLACE A UN FORMATO FÍSICO ADICIONAL |
Información sobre la relación |
Printed edition: |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
9783790809114 |
776 08 - ENLACE A UN FORMATO FÍSICO ADICIONAL |
Información sobre la relación |
Printed edition: |
Número Internacional Normalizado para Libros (ISBN) |
9783642500022 |
830 #0 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE SERIE - TÍTULO UNIFORME |
Título uniforme |
Contributions to Economics, |
Número Internacional Normalizado para Publicaciones Seriadas (ISSN) |
1431-1933 |
856 40 - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICO |
Identificador Uniforme del Recurso (URI) |
<a href="https://s443-doi-org.br.lsproxy.net/10.1007/978-3-642-50001-5">https://s443-doi-org.br.lsproxy.net/10.1007/978-3-642-50001-5</a> |
912 ## - |
-- |
ZDB-2-SBE |
912 ## - |
-- |
ZDB-2-SXEF |
912 ## - |
-- |
ZDB-2-BAE |
942 ## - ENTRADA DE ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) |
Fuente de clasificaión o esquema |
Dewey Decimal Classification |
Koha [por defecto] tipo de item |
E-Book |